Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Wanneer Is Het Noorderlicht Zichtbaar In Nederland

Noorderlicht in Nederland: een zeldzame maar onvergetelijke gebeurtenis

Wanneer is het noorderlicht zichtbaar in Nederland?

Het noorderlicht is een zeldzaam fenomeen in Nederland, maar het is zeker mogelijk om het te zien als je weet wanneer je moet kijken. De beste tijd om het noorderlicht te zien is tijdens de equinoxen in maart, april, september en oktober, wanneer de aarde het dichtst bij de zon staat.

Sterkste zonnestorm in 20 jaar

Momenteel is de aarde getroffen door de sterkste zonnestorm in meer dan 20 jaar. Deze storm verhoogt de kans op het zien van het noorderlicht aanzienlijk, ook op lagere breedtegraden zoals Nederland.

Waar kun je het noorderlicht zien in Nederland?

Het noorderlicht is het meest zichtbaar in het noorden van Nederland, in de provincies Groningen en Friesland. Het is het beste te zien op open plekken met een onbelemmerd uitzicht naar het noorden, zoals velden en stranden.

Tip: Houd je camera gereed

Met een beetje geluk is het noorderlicht de komende dagen weer te zien in Nederland. Houd je camera maar vast in de aanslag, want dit is een zeldzame kans om dit prachtige natuurverschijnsel in eigen land te bewonderen. Laat je betoveren door de dansende groene en rode lichten aan de nachtelijke hemel!


Komentar